onsdag 25. juni 2014

Hvem sier at en prima Opel Corsa ikke kan dra ei campingvogn?

Så langt har det ikke vært noen problemer med å dra Cachebo med den flinke lille bilen min. Drivstoff forbruket har økt til 1,02 liter pr mil, men det er ikke avskrekkene.

Det går noe tregt i seige oppoverbakker, likevel klarer bilen det fint. Det er bare å ikke ha det så travelt.

En tur på Dollar Store, ett eller annet sted, resulterte i veggpynt i Cachebo. Bokhyller med bøker, dvs. det er bare klistremerker, men det funker det også!

Cachebo er bare utrustet slik som jeg har det på tur ellers. Jeg må innrømme at jeg tror det var ett godt valg å gjøre denne investeringen. Det er enkelt å stoppe å lage mat, om kvelden er det bare å finne ett sted å campe, sove i god seng og ha det varmt og godt.

Etter å ha tilbakelagt 80 mil i Sverige er vi nå tilbake i Norge. Noen dager i Hedemark, så tror jeg turen går tilbake til Sverige.

tirsdag 24. juni 2014

Geocachingferie dag 1 & 2

Mandag la vi i vei, en smule senere enn planlagt. Cachebo, som veide 700 kg når jeg henta den, veide 750 kg når den var klar for tur. Dvs at alt av gass, batteri, fulle vanndunker, kopper, dyner, pledd, mat, klær og utstyr for to personer veier under 50 kg! Jeg er på lavo-tur i campingvogn! ♣

Målet er i første omgang Hedemark. Derfor valgte vi å kjøre E12 fra Mo til Storuman, så E45 videre.

Mandag kjørte vi rundt 40 mil. Det går unna på gode svenske veier, selv med Cachebo på slep. Ett sted i området rundt Dorotea tok vi kveld. Nydelig landskap og mye spennende å se.

Blandt annet den "hytta" som dere ser på det første bildet. Stokker som er satt tett-i-tett inn mot grantreet. Greinene på grana fungerer som paraply, ergo tørr hytte!

Mandag fant vi i overkant av 20 cacher - og kom selvsagt over flere spennende ting i skogen!  Figurene er laget av skoleelever og står langs en 3 km lang tursti rundt ett tjern.

Tirsdag fortsatte ferden forbi Østersund og vi tilbakela 31 mil før vi tok kveld etter å ha forlatt E45 og tatt av på litt mindre veier inn mot grensen til Norge.

30 cacher ble dagens fangst - og ett par av dem var virkelig fabelaktige!

Mange sitter og lurer på om min kjære Corsa klarer å dra Cachebo?!?!? Det går knallbra. Det går noe mer drivstoff (1,02) pr mi. Så går det tregt i oppoverbakkene, så de norske fjellovergangene vil jeg ikke over... men alt i alt fungerer det kjempebra så langt!

søndag 15. juni 2014

1977-modellen "Cachebo" er snart klar for nye turer!

"Cachebo" er snart klar for ferie. I løpet av den siste uken har jeg lagt ned veldig mange timer i å gjøre nødvendige reparasjoner på den 37 år gamle campingvogna, (som egentlig er 38 år, siden den ble bygget i 1976).

Heldigvis har jeg fått ekstremt mye hjelp fra en som kan de tekniske tingene, noe jeg er veldig takknemlig for. Noen vil kanskje påstå at jeg har ødelagt vogna, siden den ikke er orginal og retro lengre, men en del ting måtte gjøres....

Det elektriske anlegget, 12V, fungerte uten å gjøre noe annet enn å sette i ett batteri og så ble det satt inn sikringer, for sikkerhets skyld ;) Jeg har fått låne batteriet, så jeg slipper å bruke penger på det nå. Phu!

Hjelperen min satte inn to doble stikkontakter og la inn strøm slik at jeg kan bruke skjøteledning og "vanlig" strøm. Dette fantes ikke fra før, men det er jo kjekt å kunne lade batteriet, mobilen og datamaskinen.

De to dekkene var gamle, slitte og hadde sprekker overalt, så de ble erstattet med nye fine continental-dekk. Noen foringer (hva nå enn det er) under vogna ble byttet ut. I tillegg var 2 av varsellysene knust, så disse ble også erstattet.

Så ble den vasket nøye utvendig og gammel tettingsmasse fjernet. Takluke, alle vinduer og lister tettet med ny, fleksibel og soppmotstandig fugemasse.

Han satte inn gassflaske og slangen ble byttet ut - og så kom øyeblikket som medførte rimelig stor spenning; ville varmeovn, kjøleskap og kokebluss fungere etter alle disse årene? Og vet dere hva? Det fungerte! Ovnen varmer som bare det, kjøleskapet blir veldig kaldt og kokeblussene virket også! Kjempemorro! De laga virkelig kvalitet på -70 tallet, ingen tvil om det. Kjøleskapet trengte ny flint for å starte, men det fant vi etter mye leting på Jula, av alle steder...

Gassvarsler, røykvarsler og ett lite brannslukkingsapparat er montert. Det skal ikke stå på sikkerheten.

Den 20 liter store vannkanna ble kastet og byttet ut med en på 10 liter. En ting er hva jeg klarer å bære på, en annen ting er hva jeg har bruk for, ergo fant jeg ut at 10 liter var nok. Ny slange, vips! så er det vann i kranen på kjøkkenbenken.

Som jeg nevnte i forrige blogginnlegg var det en ørliten vannskade i vogna. Når jeg åpnet veggen så det slik ut. Ikke så ille som fryktet. Det var helt tørt, sannsynligvis er skaden gammel og reparert fra utsiden for lenge siden. Nå har jeg reparert den fra innsiden også, det var faktisk fort gjort; ett par timers arbeide.

Bordet ble kappet av noen cm for å lage bedre plass. Sofaputer, gardiner, ja - alt av stoff og skumgummi ble fjernet, det luktet ille og var blåmann i. Salongen bakerst i vogna ble gjort om til 120-seng. Den blir stående sånn hele tiden. Det er jo bare meg som skal på tur - av og til med ett turfølge, så da er det god plass like vel. Og om nå tenåringene mine skal låne den, har de nok plass de også! :) Mammaen vil de nok aldri på campingtur sammen med likevel... forståelig nok... ;)

Jeg arvet noen madrasser, så det ble ny sofa. Med noen nye gardiner og arva puter, ble det litt mer moderne her inne. Det grelle gulvbelegget får jeg bare leve med. Kostet på meg et nytt gulvteppe som virkelig macher gulvbelegget (eller ikke)...

I tillegg var jeg så heldig at jeg fikk arve noen gamle tallerkener og suppeskåler og slike ting av plast. Så det eneste jeg har kjøpt er en stekepanne og noen plastboller. Alt annet har jeg i turutstyret.

Jeg har til og med lært meg å bruke gassen. Det hadde jeg ikke trodd, for jeg er livredd gass! Men det går rimelig greit. Jeg kjenner at jeg har litt mer enn middels respekt for utstyret når jeg starter det, men jeg blir sikkert tryggere etter hvert.

Nå venter jeg bare på at hengerfestet til bilen min skal dukke opp i posten. Ja, for dere vet vel at jeg skal dra denne vogna med min superfine Opel Corsa?!?! ;)

Totalt har det gått med kr 10.012,- på kjøp av vogna og ALT som måtte kjøpes inn, ordnes og installeres. Det må sies å være overkommelig!

Dette blir spennende!!!

PS! Klikk på ett av bildene, så blir de større og du kan se gjennom dem...

mandag 9. juni 2014

Jeg har investert i campingvogn!

Joda, du leste helt riktig! Jeg som er (og alltid har vært) sterk motstander av bruk av disse muggsoppfarmene, har nå investert i en.

Vogna fikk øyeblikkelig navnet "Cachebo", siden det er det den skal brukes til; overnatting på lengre cacheturer.

Den er engelsk, Monza 1400 CT (for de som er "kjennere") og en 1977 modell. 1977!!! Inventaret er 100% orginalt, skikkelig retro med andre ord. Slitasjen på inventaret er minimalt, ikke engang ei ripe i det nydelige gulvbelegget.

Om to uker starter ferien og til da må jeg få satt den i driftssikker stand, det vil si at det må skiftes dekk, noen lys og lyspærer, en god del smøring, kanskje også dempere, gassledning og det elektriske må gås over.

Interiøret får jeg gjøre noe med til vinteren, slik at den er mer standsmessig til neste år. I år får den bare være som den er. Tror jeg.

Siden vogna er litt større enn jeg egentlig ønsket (4,5 meter), har den to salonger som er ganske store, ergo kan den ene bare være ferdig oppredd seng. Det er faktisk bad også... Virkelig standsmessig det også... eller ikke...

Jeg leta ei stund før jeg fant ei vogn som var gammel og billig, hadde lite mugg, var kort og lett. Så kom jeg over denne, som bare hadde en ørliten fuktskade.

Nå er det bare å brette opp armene og finne ut om gass- kokebluss, varmeovn og kjøleskap fungerer; det er tross alt fra 37 år gammelt!

Ett spennende prosjekt som jeg gleder meg til å gå i gang med. "Cachebo" skal nok etter hvert bli en standsmessig hytte på hjul.

tirsdag 3. juni 2014

Huset mitt er blitt veldig fint - om jeg skal si det selv! ;)

Det er bare dager igjen før jeg kan si meg ferdig med "Prosjekt HAGE". De tingene jeg hadde planlagt å gjøre her hjemme før sommerferien startet, er gjort - og vel så det.

Det er bygget verandaer/plattinger, gjerde og trapp. Jeg har fått plantet busker blomster i skråningen under verandaen og på fremsiden av huset. Mye av malejobben er gjort, resten kan jeg ta litt innimellom når lysten kommer over meg. Det som gjenstår av gjerdet i hagen har jeg planlagt å gjøre ferdig til neste vår. Rundt 300 "stakitter" må kappes, grunnes og males først!

Ett vindu på loftstua skal skiftes før høsten kommer. Det samme burde vært gjort med verandadøra ut fra stua, men jeg tror det får bli til neste år.

For å vise for en stor forskjell jeg synes det er på huset før og nå, har jeg leta opp noen gamle bilder:



2007
2013
Bildet til venstre er litt snodig (sammenpresset?!?!), det er en "Print Screen" fra "Google street view", slik huset mitt så ut for 7 år siden.

Til høyre ser dere hvordan det var da jeg kjøpte det.



I går kveld var jeg ute for å smøre første strøk på kabeltrommelbordet mitt, samtidig tok jeg noen bilder av hvordan det ser ut her nå. Jeg er veldig fornøyd med forandringen.
Rent og pent med plattingen. Grønt og fint med trær og blomster. Nymalt. Jeg føler at det ser velstelt ut.

Siden jeg bor i sentrum er det kjekt å ha ett gjerde mot gata. Nå er denne gata ganske trafikkert, noe som ikke er å vente så sentralt, så da er det greit at gjerdet er på plass.
Den store stabelen med ved som er båret opp på parkeringsplassen skal jeg ta fatt på nå snart. Kappe opp og stable på de to pallene ved siden av husveggen. Inne i garasjen er det fullt, så jeg får lagre litt ute også. Hvis jeg får litt hjelp av ungdommen, så regner jeg med at det går veldig raskt unna!
 
Jeg er veldig stolt av hva jeg har fått til! :)