torsdag 31. januar 2013

De første dagene våre i Villa Utsikten!

Jeg føler det er på tide med en liten oppdatering fra uka som har gått. Så her kommer den!

Jeg fikk overta Villa Utsikten på mandags formiddag (altså et døgn tidligere enn først avtalt). Store mengder med esker og møbler ble kjørt oppover på mandag og tirsdag.

Tirsdag kom sofaen og sengene til gutta. Så natt til onsdag hadde vi vår første natt i den nye hulen vår. Det var litt "kummelige" forhold. Mitt soverom er lagringsplass for alle eskene og sekkene som er i kategorien "aner ikke hvor jeg skal gjøre av det", så jeg klatrer inn og ut av senga fra fotenden... Gutta har camping oppe på loftet hos min yngste, siden min eldste fant ut at han ville ha revet veggen mellom sine to rom... (en hel historie bare det)...

På det første bildet ser det ryddig og fint ut... men hvis man snur seg 90 grader, så er det litt andre tilstander! ;)

Det mangler både stoler til spisebordet og sofabord her, men jeg kjenner jeg må jakte en stund til på 2 (eller 4) stoler av den typen jeg allerede har 4 av og se om jeg ikke kan få tak i et slikt sofabord som jeg har sett for meg.

Så derfor må jeg bare spørre;

Er det noen der ute, som vet om noen, som har stoler som den på bildet til venstre? Spiller ingen rolle om de er malt eller har annet trekk... Eller kanskje noen der ute, vet om noen, som har et sofabord lik det på bildet til høyre? (De var veldig vanlige på 60-tallet) Bordet trenger ikke være helt likt, bare sånn høvelig. Det trenger ikke være pent, bare helt! Alt får en runde med malekosten likevel!!!

Jeg er dønn sliten, for å være helt ærlig. Akkurat nå er første gangen jeg har satt meg ned i sofaen i mer enn 5 minutter... For å flytte, gjøre hytta klar til salg og begynne å rive veggen mellom de to rommene... ja, det tærer på kreftene. Egentlig har jeg mest lyst til å bare sove, men det går jo ikke! ;)

Til natta skal jeg på jobb, så har jeg fått fri de neste 3 nettene. Lørdag kommer foreldrene mine en tur på besøk. Det blir koselig! Og mamma hadde masse tøffe sofaputer og gardiner som hun skulle ta med, så da slipper jeg kjøpe sånne ting! :D Søndag blir det ny tur til Hemavan for å gjøre ferdig siste rest på hytta. Ikke noe hvilehjem dette, nei! Og nå må jeg avslutte for å gå igang med maling av taket i det rommet som har vært 2 rom! :)

Håper dere får en fortryllende helg alle sammen!!!

fredag 25. januar 2013

Tiden fremover...

Det blir som tidligere nevnt lite blogging fra Villmarkshjerte. Noe som vil ordne seg stort så snart flyttingen er over og livet har roet seg i Villa Utsikten. Det betyr ikke at ikke ting skjer... For det har vært mye å holde fingrene og hodet i drift med den siste tiden!

Tirsdag 29. januar blir det flytting. Jeg har ordnet slik at jeg får fri fra jobb nesten hele neste helg. Det kan være lurt for å slippe at jeg blir fullstendig utslitt. Flytting er slitsomt, men jeg får heldigvis mye hjelp. Dessuten mangler jeg veldig mye møbler... og selv om mye kan kjøpes brukt, så er det en del ting som må kjøpes nytt.

Blandt annet har jeg kjøpt meg sofa, den på bildet, og 150 kontinentalsenger til guttene. Selv skal jeg ha den sjarmerende 120 senga fra hytta. :) Det er ikke så mye jeg tar med meg fra Villa Byliv. Jeg og x'en har kjøpt lite møbler sammen, siden vi begge hadde så mye før vi flyttet sammen, noe som gjør at jeg selvsagt lar hans ting stå igjen. Så herfra drar jeg bare med meg gutta sine gamle kommoder, en bokhylle, fryseskapet og den hvite "skjenken". Det er også mulig jeg tar med et klesskap, for det var det dårlig med i huset. I Villa Byliv er det jo store skyvedørsgarderober overalt!

I helga blir det nok en runde med pakking av Klippen Resort. Jeg håper jeg blir sånn høvelig ferdig. I allefall at jeg blir ferdig med rydding og får tatt noen flere bilder til megler. X'en vil komme innover på lørdag for å hjelpe til utvendig og ta med seg litt mer av flyttelasset. Jeg regner med at det blir litt snømåking denne helga.

Herfra skal vi også ta med møbler. Når man overtar en hytte vil man jo sette sitt eget preg på den og bruke sine egne møbler. Sånn var det for oss og sånn er det nok for de fleste andre. Ogjegi er jo glad i våre møbler! :) Da er det trist om de skulle ende på et bål! :)

Så kjære venner og lesere; Dette går knallbra!!!

Håper alle får ei super helg!!! :)

lørdag 19. januar 2013

Villa Utsikten!

En ny epoke i livet. Jeg og gutta alene i verden. Bare oss i det nye huset; Villa Utsikten!

Heldigvis gikk det fort. To uker, 5 visninger, en budrunde tapt på forkjøpsrett og så gikk neste runde vår vei! Villa Utsikten ble vår! Til blodpris, men det får så være, vi klarer oss fint! :)

Ja, her snakker vi Villa Utsikten i stor stil. For utsikten er formidabel. Det passer meg veldig godt. :)

Jeg fant halvparten av en 2-mannsbolig i sentrum som jeg likte godt. 3 soverom, stue, kjøkken, bad og loftstue. I tillegg er det ei mini-leilighet i kjelleren. Det ble en langvarig og nervepirrende budrunde før den endelig ble min. Jeg vet faktisk ikke helt om det er gått opp for meg ennå, sansynligvis ikke, men hus har vi kjøpt!

Det ble en bolig som er vesentlig større enn jeg hadde sett for meg i utgangspunktet, men her var det flere ting som trakk opp kjøpelysten til tross for at jeg hadde sett for meg noe mindre bolig-areal. Siden guttene er tenåringer er det egentlig veldig greit å ha litt ekstra plass. Spesielt at de får sine egne "huler".

Nei, vet dere?!?! Nå er det bare å senke skuldrene og vente på en snarlig overtakelsesdato!!!

Vi GLEDER oss!!!

onsdag 9. januar 2013

Samlivsbrudd....

Det har vært stille på "Villmarkshjerte" en stund. Årsaken ligger i overskriften; samlivsbrudd. Jeg velger å flytte fra noen jeg er glad i, men som jeg ikke kan leve sammen med...

Jeg har ved et par anledninger tidligere tatt opp temaet parforhold, blandt annet her; Parforhold for en hver pris. I dag ser jeg at jeg ikke klarte belyse alle aspektene av brudd i parforhold. Det er ikke alltid kjærligheten nødvendigvis tar slutt, noen ganger går det ikke likevel...

Jeg ønsker ikke å gå inn på alle detaljene i vårt brudd, men for å slippe "bygdetrollet" (sladder), vil jeg si noen ord. Å leve med mine og dine barn er en utfordring, til tross for at gutta er verdens greieste. Mine og dine barn medfører også x'er som er innvolvert i livet - og som ikke nødvendigvis vil samarbeide. At jeg var sykemeldt i ett år og måtte lære meg selv å kjenne på nytt - og nok ikke er den jeg var, ble også en belastning. Dette i tillegg til disse tingene ble hverdagsfrustrasjoner, sinne og småirritasjon over filleting så mye ut over livet at jeg var nødt til å ta et standpunkt til om jeg trodde at vi noen gang ville få det bra. Da ble vi enige om å gå hvert til vårt.

Flyttingen til byen i sommer gjorde meg utrolig godt. Jeg stortrives i nyhuset, guttene også. Men samlivet endret seg desverre ikke til det bedre selv om jeg fikk det vesentlig bedre etter flyttingen.

Hele greia er trist. Nederlaget i at forholdet ikke stod til å kunne reddes, flytting fra huset og ikke minst salg av Klippen Resort, hytta jeg er så vanvittig glad i. Jeg er spent på hvordan det blir å dra dit å pakke sammen alle tingene mine og klargjøre hytta for salg, men jeg har ingen økonomisk mulighet til å overta med det prisnivået som er i Hemavan. X'en overtar huset, det tror jeg blir bra for han og hans barn.

Men sånn er livet nå. Jeg velger å kun se tilbake på alt det positive. Det negative er det ikke plass til. Nå ligger livet forran meg og gutta mine som et blankt lærret. Vi har lagt inn bud på ei regelrett RØNNE av ei leilighet i Mo sentrum. Først på mandag får vi vite om noen er så gale at de "snapper" den fra oss på forkjøpsrett. Leiligheta er et totalrenoveringsprosjekt, men heldigvis har jeg erfaring med renovering, så dette får vi til, hvis vi får leiligheta,da!

Uansett skal vi flytte, jeg og gutta. Leve et roligere liv med føttene på bordet og mange fremtidige turer og reiser. Forhåpentligvis vil jeg ikke være dønn sliten hele tiden, for jeg føler at jeg i veldig stor grad har jobbet ekstremt mye hjemme, noe jeg humoristisk beskrev i dette blogginnlegget; Jeg jobber 659,82% stilling!

Nye drømmer begynner allerede å ta form, men egentlig har de nok vært der en stund - i dvale - i påvente av å slippes fri!

Takker for oppmerksomheten!

Villmarkshjerte kommer sterkt tilbake etter hvert! :)